Vanliga frågor om returer, återbetalningar och byten.

Hur skickar jag en retur?

Besök vårt returcenter här.

Ange ditt ordernummer och din e-postadress för att börja.

Följ instruktionerna och välj de varor du vill returnera. När din förfrågan har godkänts får du ett bekräftelsemail med fraktriktlinjer

Vilka varor kan returneras?
Wandersson Sports har 1 års öppet köp. Produkt som returneras ska vara oanvänd och i originalkartong samt med etiketter kvar.

Vilka varor är ej återbetalningsbara?
Följande varor kan inte returneras:
Presentkort
Rabatterade varor (angivet vid köptillfället)

Varan jag fick är skadad!
Om den köpta produkten är felaktig, kontakta oss inom 7 dagar från leveransdatum.

Kan varorna bytas ut?
Vi tillåter byte av köpta varor mot valbara varianter. När bytesförfrågan har godkänts kommer den ersatta varan att skickas till dig.

Vilka är återbetalningsalternativen?

Följande återbetalningsalternativ stöds:

Återbetalning till den ursprungliga betalningsmetodenÅterbetalning till presentkort (om tillämpligt)

Hur skickar jag tillbaka varorna?

För instruktioner om hur du skickar de returnerade produkterna, se e-postmeddelandet som mottogs efter att du placerat returförfrågan.

Hur snart får jag min återbetalning?

När din returnerade vara har tagits emot och inspekterats kommer du att meddelas via ett e-postmeddelande. Du kommer också att informeras om godkännande eller avslag på din begäran om återbetalning. Om den godkänns kommer återbetalningsbegäran att behandlas inom 5 - 7 arbetsdagar efter godkännandet.

Min fråga är inte besvarad...

Om du har några frågor angående retur eller återbetalning, kontakta oss gärna via mail wanderssonsports@mail.com

Mer info:
För den som köpt en vara gäller reklamationsrätten i tre år från inköpstillfället. Rätten att reklamera påverkas inte av garantin, köper konsumenten en vara med ett års garanti kan varan fortfarande reklameras i tre år. För Felet ska vara ursprungligt, dvs funnits på produkten från början t.ex. ett fabrikationsfel, för att reklamationsrätten och garantin ska vara giltig.


Öppet köp
Wandersson Sports har 1 års öppet köp. Produkt som returneras ska vara oanvänd och i originalkartong samt med etiketter kvar.

Ångerrätt
Vi tillämpar 14 dagars lagstadgad ångerrätt. Önskar du att ångra ett köp av en produkt behöver du registrera det här inom 14 dagar från uthämtningsdatum. Kostnad för retur beror på val av fraktsätt. Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen och kontrollera att produkten fungerar. Du som konsument är däremot ansvarig för en eventuell värdeminskning av produkten, inklusive originalförpackning, som beror på en hantering utöver vad som krävs för att fastställa produktens art, egenskap och funktion. Vid åberopande av ångerrätten sker återbetalning till samma betalsätt som valts vid ordertillfället. Du som konsument har rätt till en återbetalning inom 7 vardagar från det att vi mottagit paketet. Du har inte rätt att tillämpa ångerrätten på förädlade produkter.Återbetalning
Vid retur gör vi återbetalningen till samma betalsätt som använts vid beställningstillfället eller presentkort i butiken. 

Reklamation
Du som konsument har 3 års reklamationsrätt. Är produkten skadad eller trasig gör du en reklamationsförfrågan inom skälig tid, dock senast inom två månader från att felet har upptäckts.

Du kan enkelt och smidigt göra en reklamationsförfrågan genom att registrera den i vårt returcenter.


En bedömning av reklamationen görs utan onödigt dröjsmål senast inom 7 helgfria vardagar efter registrerad reklamationsförfrågan och vid godkänd reklamation återbetalas du till samma betalsätt som användes vid beställningstillfället senast inom 7 vardagar från att vi tagit emot reklamationen.

Om du hellre önskar skriva ut konsumentverkets ångerblankett och skicka den till oss så hittar du båda här nedan:
Konsumentverkets ångerblankett.